4,00 €
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+
GAL Biokurkumín+

GAL Biokurkumín+

EAN číslo :
GAHUKT21
14,80

Vstrebávanie účinných látok kurkumy do krvného obehu je veľmi obmedzené. Tento produkt sme vytvorili na vyriešenie tohto problému. 

Extrakt z čierneho korenia, BioPerine® môže zvýšiť vstrebávanie kurkuminoidov až o 2000%. Nový, patentovaný extrakt z kurkumy, Bio-Curcumin® (BCM-95®) obsahuje mikronizované kurkuminoidy kombinované s esenciálnym olejom z kurkumy, kotrý je 6-krát účinnejší ako výťažok z čierneho korenia. 

Účinná látka zázvoru zvaná gingerol tiež zvyšuje vstrebávanie kurkumínu, navyše má podobný účinok ako kurkumín, najmä ak sa používa spolu so zázvorovými silicami. 

Výťažok z kurkumy štandardizovaný pre turmeróny tiež výrazne zvyšuje vstrebávanie kurkumínu. Náš produkt obsahuje túto špeciálnu kombináciu! 

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Nie je určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Hlavní kategorie >Produkty
K obľúbeným
Odporúčam
Porovnanie
Tlačí
OTÁZKY K VÝROBKU
Podrobnosti
Zloženie
Podrobnosti

V našom novozrodenom výrobku a tiež v starších, dlhšie predávaných výrobkoch obsahujúcich kurkumu používame dve najvynikajúcejšie suroviny kurkumínu, ktoré sú momentálne dostupné. Ďalej predstavíme, prečo sú také špeciálne a ako priaznivo účinkujú na náš organizmus.

Prečo je kurkuma špeciálna?

Koreň kurkumy sa používa najmenej 4000 rokov v Indii a v okolitých krajinách. Je to jednou z ich najhodnotnejších liečivých bylín, ktorá je zároveň neodpustiteľnou zložkou mnohých ich zmesí korenín. Pre svoje zvláštne účinky rýchlo vzbudila pozornosť vedy, vďaka tomu ju začali čoraz viac skúmať.

Kurkumín nachádzajúci sa v kurkume, čo je zodpovedný za jej žltú farbu, je jednou z najviac skúmaných účinných látok, ktorá prostredníctvom svojho antioxidačného a protizápalového účinku poskytuje účinnú pomoc pri mnohých rôznych problémoch. Jediným problémom je, že perorálne podávaný kurkumín sa nedostáva do krvného obehu z črevného systému, avšak k tomu, aby svoj priaznivý účinok mohol vyvíjať v celom organizme a nielen v zažívacom systéme, musí sa dostať do krvného obehu.

Komu sa oplatí užívať výrobky s obsahom kurkumy?

Našťastie, dnes už je dostupných viac riešení, aby sa perorálne podávaný kurkumín s vysokou účinnosťou dostal do krvného obehu. Tieto výrobky sa stali účinnými vo viacerých prípadoch okrem zažívacích ťažkostí. Z rôznych riešení napomáhajúcich vstrebávanie sme aplikovali najprirodzenejšie a najviac účinné metódy, ktoré sú jedinečné vďaka našim vlastným vývojom.

Dopĺňanie kurkumínu produkovalo sľubné výsledky v nasledujúcich prípadoch:

  • Zmiernenie zápalu kĺbov a sprevádzajúcich chronických bolestí
  • Zmiernenie úzkosti a príznakov depresie (prostredníctvom zmiernenia zápalov nervového systému)
  • U iných ochorení súvisiacich s chronickým zápalom, napríklad v prípade zápalu zažívacieho systému, cukrovky typu 2 a pri určitých nádoroch
  • Priaznivo ovplyvnil hladinu krvných lipidov, pečeňových hodnôt a iných hodnôt ukazujúcich zápal, ďalej zlepšoval funkčnosť srdcovo-cievneho systému.

Ktoré sú najvýznamnejšie účinné látky kurkumy?

Najvýznamnejšími účinnými látkami kurkumy sú kurkuminoidy. Najvýznamnejší z troch kurkuminoidov, ktoré kurkuma obsahuje, je kurkumín. Kurkuma obsahuje okrem kurkuminoidov aj komponenty esenciálnych olejov, z ktorých sú najúčinnejšie tzv. aromatické turmeróny. Tieto zlepšujú aj účinok kurkuminoidov, ale aj samé disponujú priaznivými účinkami, napríklad zmierňujú zápaly. Okrem kurkuminoidov a komponentov esenciálnych olejov (turmerónov) kurkuma obsahuje vo vode rozpustné polysacharidy, ktoré sa zdali byť účinné v prípade kĺbových ťažkostí, podobne ako kurkumín.

Najúčinnejšími a najskúmanejšími komponentmi kurkumy sú teda kurkuminoidy, ale rovnako prospešné sú aj komponenty esenciálnych olejov (aromatické turmeróny) a vo vode rozpustné polysacharidy kurkumy. K tomu, aby sme mohli zistiť všetky pozitívne účinky kurkuminoidov, musíme si zvoliť taký výrobok, ktorý sa naozaj veľmi dobre vstrebáva.

 

Dôležité rozdiely medzi rôznymi výrobkami obsahujúcimi kurkumu

Ako v prípade každej formy užívania účinných látok, aj v prípade preparátov kurkumy sa účinnosť ukazuje tak, že v akej miere sa účinné látky dostanú k tým orgánom/tkanivám/bunkám, na ktoré majú mať pozitívny vplyv.

Aby náš organizmus naozaj mohol zužitkovať kurkuminoidy, najprv ich musíme dostať cez črevnú stenu, potom treba zabezpečiť, aby čo najdlhšie dosiahli vhodnú hladinu v krvi, aby sa potom dostali do buniek. Pretože sa náš organizmus snaží vylúčiť kurkuminoidy, nie je jednoduché dosiahnuť, aby daný výrobok bol účinný. Pre úspech sa pokúsili použiť viaceré technológie, pričom kurkuminoidy kombinovali s rôznymi inými látkami, alebo rôznymi metódami zlepšovali ich vstrebávanie.

Existujú mnohé výrobky s obsahom kurkuminoidov, ale iba dva z nich sú také, ktoré trvalo dosiahli dostatočne vysokú hladinu v krvi a tak s istotou dostali kurkuminoidy do buniek: CurQfen® a BCM-95®/Curcugreen®/Bio-Curcumin ®.

Prečo je náš výrobok jedinečný? (Biocurcumin+)

S bioperínom pre lepšiu prosperitu

Piperín, čo je jednou štipľavou účinnou látkou korenia a chili, zvyšuje prekrvenosť v črevnej sústave, čím aj sám pomáha pri vstrebávaní kurkumínu. Popri tom znižuje aktivitu pečeňového enzýmu P450, ktorý by odbúral kurkumín na neúčinné rozpadové produkty.

Počas jedného humánneho klinického výskumu v krvi zúčastnených, ktorí užívali výťažok z čierneho korenia s vysokým obsahom piperínu patentovaný pod menom BioPerine® spolu s kurkumínom, namerali 20 krát vyšší úroveň kurkumínu ako u tých, ktorí užívali rovnaké množstvo kurkumínu, ale bez BioPerine®. Ďalej BioPerine® pomáha kurkumínu dostať sa cez bariéru medzi krvou a mozgom, tým pádom dokáže priaznivo ovplyvniť aj náš mozog a nervový systém.

Obsahuje aj výťažok zo zázvoru

Podobným spôsobom ako piperín, aj gingeroly vyťažené zo zázvoru zvyšujú účinok kurkumínu, hoci toto ešte klinicky neskúmali, iba dokázali na zvieratách. To ale konštatovali, že aj výťažok zo zázvoru štandardizovaný na gingeroly má podobne silný protizápalový účinok. Niet divu, pretože obe rastliny sú príbuzné. Zaujímavosťou je, že v prastarej indickej liečbe, v ajurvéde už počas tisícročí používali kurkumu spolu s preparátom trikatu, ktorý napomáha vstrebávaniu a obsahuje čierne korenie, dlhozrnné korenie a zázvor, t. j. piperín a gingerol.

Výhody Bio-Curcumin/Curcugreen/BCM95

Najlepšie a najprirodzenejšie riešenie bolo vyvinuté nedávno: kurkuminoidy sa zmiešali so špeciálnym variantom už spomínaného esenciálneho oleja kurkumy (s vysokým obsahom aromatického turmerónu, vyťaženého bez tepelnej úpravy a chemikálií), potom tento špeciálny komplex esenciálneho oleja a kurkuminoidu sa zmikronizuje, t. j. prakticky sa vyrobí výťažok s úplným spektrom účinných látok. Toto je patentované pod menom Bio-Curcumin® a BCM-95®

Tento výrobok sa porovnal s komplexom piperín-lecithínu a kurkumy (t. j. s doterajšou metódou zabezpečujúcou zvýšené vstrebávanie) a vyšlo najavo, že v porovnaní dokázal dostať do krvi 6 krát viac kurkumínu. Toto nielen zlepšuje vstrebávania kurkumínu v takejto veľkej miere, ale disponuje aj s antioxidačnými a protizápalovými účinkami komponentov turmerónu esenciálneho oleja kurkumy.

Neobyčajne dobré účinky výrobku Bio-Curcumin® boli dokázané aj u pacientov trpiacich reumou a osteoartritídou, čo je dôkazom toho, že sa naozaj dokázal dostať do krvného obehu, cez ktorý aj ku kĺbom, nanajvýš cez bariéru medzi krvou a mozgom sa dostal aj do mozgu.

1g Bio-Curcumin® viac zvyšuje hladinu kurkumínu v krvi ako 12g tradičného výťažku s vysokým obsahom (95%) kurkuminoidu, ktorý bol užívaný spolu s jedlom s vysokým obsahom tuku a pomalým tranzitným časom.

Komu odporúčame naše výrobky GAL Biocurcumin+?

Podľa doterajších výskumov náš výrobok GAL komplex kurkumy poskytuje dodnes najviac, ale ako osvedčené, stabilné riešenie sme ponechali aj naše skoršie výrobky GAL Biocurcumin+ a GAL Biocurcumin+ Forte. Ak niekto v prvom kole nepozoruje dostatočné zlepšenie po užívaní našich skorších výrobkov, odporúčame, aby smelo vyskúšal nový GAL komplex kurkumy!

Dávkovanie

Odporúčané dávkovanie je 1 kapsula počas jedla.

Zdroje:

  1. United States Department of Agriculture: „Sugar: World Markets and Trade” Foreign Agricultural Service, November 2013
  2. The Food and Agriculture Organization of the United Nations (FAO): Milk Production in India and the United States from 2005 to 2011; FAO-STAT. June 4, 2013. (http://faostat.fao.org)
  3. V. Mohan, G. Radhika, P. Vijayalakshmi, V. Sudha: Can the diabetes/cardiovascular disease epidemic in India be explained, at least in part, by excess refined grain (rice) intake? Indian J Med Res 131, March 2010, pp 369-372
  4. Bengmark, S.: Plant-derived Health-Effects of Turmeric and Curcumenoids Kuwait Medical Journal 2006, 38 (4): 267-275
  5. Shiyou Li, Wei Yuan, Guangrui Deng, Ping Wang, Peiying Yang, Bharat B. Aggarwal: Chemical Composition and Product Quality Control of Turmeric (Curcuma longa L.) Pharmaceutical Crops, 2011, 2, 28-54
  6. Srinivas L, Shalini VK, ShylajaM. Turmerin: a water soluble antioxidant peptide from turmeric [Curcuma Longa]. Archem Biochem Biophys. 1992 Feb 1; 292 (2): 617-23.
  7. http://examine.com/supplements/Curcumin/
  8. Reji Kizhakkedath: Clinical evaluation of a formulation containing Curcuma longa and Boswellia serrata extracts in the management of knee osteoarthritis. Molecular Medicine Reports, DOI: 10.3892/mmr.2013.1661
  9. Chandran B, Goel A. A Randomized, Pilot Study to Assess the Efficacy and Safety of Curcumin in Patients with Active Rheumatoid Arthritis. Phytother Res. March 9, 2012 doi: 10.1002/ptr.4639
  10. Antony B, Kizhakedath R, Benny M, Kuruvilla BT. Clinical Evaluation of a herbal product (Rhulief™) in the management of knee osteoarthritis. Abstract 316. Osteoarthritis Cartilage. 2011;19(S1):S145-S146.
  11. Belcaro et al: Efficacy and safety of Meriva®, a curcumin-phosphatidylcholine complex, during extended administration in osteoarthritis patients. Altern Med Rev. 2010 Dec;15(4):337-44.
  12. Garcea et al: Consumption of the putative chemopreventive agent curcumin by cancer patients: assessment of curcumin levels in the colorectum and their pharmacodynamic consequences. Cancer Epidemiol Biomarkers Prev. 2005 Jan;14(1):120-5.
  13. Preetha Anand, Ajaikumar B. Kunnumakkara, Robert A. Newman, and Bharat B. Aggarwal: Bioavailability of Curcumin: Problems and Promises Mol. Pharmaceutics, 2007, 4 (6), 807-818• DOI: 10.1021/mp700113r
  14. Shaiju et al: Pharmacokinetics of Curcumin Conjugate Metabolites in Healthy Human Subjects Cancer Epidemiol Biomarkers Prev June 2008 17; 1411
  15. Singh et al: Piperine : A Bioenhancer International Journal of Pharmacy Research and Technology 2011 1(1) 01-05
  16. Unibar Corporation: CurQnetic™ Bioavailability Studies (http://unibarcorp.com/research)
  17. Khajuria és et al (2003) In-house study for a patent work
  18. Wigler I, Grotto I, Caspi D, Yaron M: The effects of Zintona EC (a ginger extract) on symptomatic gonarthritis. Osteoarth Cartilage. 2003 Nov;11(11):783-9.
  19. Grzanna R, Lindmark L, Frondoza CG: Ginger--an herbal medicinal product with broad anti-inflammatory actions. J Med Food. 2005 Summer;8(2):125-32.
  20. Antony et al: A Pilot Cross-Over Study to Evaluate Human Oral Bioavailability of BCM-95®CG (Biocurcumax™), A Novel Bioenhanced Preparation of Curcumin Indian J Pharm Sci. 2008 Jul-Aug; 70(4): 445–449.
  21. Grant KL, Schneider CD. Turmeric. Am J Health-Syst Pharm 2000; 57:1121-1122.

 

Zloženie
Zloženie: extrakt z kurkumy BioCurcumin® BCM-95®), mikrokryštalická celulóza (objemové činidlo), želatína (kapsula), extrakt zo zázvoru, superkritický extrakt z kurkumy, maltodextrín z tapioky (zahusťovacia látka), éterický olej zo zázvoru, BioPerine® extrakt z čierneho korenia
WebShop System