4,00 €
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex
GAL C-komplex

GAL C-komplex

EAN číslo :
GAHUKT01
12,70

Výživový doplnok v kapsulách s vitamínom C a rastlinnými extraktmi 

Tento produkt obsahuje vitamín C v pôvodnej prírodnej forme v matrici rastlinných extraktov, ktorá obsahuje patentovaný extrakt z čierneho korenia (BioPerine®), citrusový bioflavonoidový komplex a extrakt zo semien červeného hrozna. Všetky obsahujú prírodné aktívne zložky, ktoré sú často prítomné v potravinách bohatých na vitamín C. 

Neprekračujte odporúčanú dennú dávku! Nie je určené ako náhrada pestrej a vyváženej stravy a zdravého životného štýlu. Uchovávajte mimo dosahu detí.

Hlavní kategorie >Produkty
K obľúbeným
Odporúčam
Porovnanie
Tlačí
OTÁZKY K VÝROBKU
Podrobnosti
Zloženie
Podrobnosti

Komu odporúčame náš výrobok GAL C-komplex?

Pre tých, ktorí chcú kryť svoju potrebu vitamínu C praktickým, kapsulovým riešením, ktorý okrem vitamínu C obsajuje také prirodzené zložky, ktoré nielen zvyšujú jeho účinnosť, ale aj samostatne disponujú s rôznymi priaznivými vlastnosťami. Pozitíva účinných látok C-komplexu v krátkosti:

Vitamín C:

  • Skracuje dĺžku prechladnutia a u športovcov aj frekvenciu prechladnutí
  • Stupňuje cirkuláciu krvi a hladinu kysličníka dusičného
  • Má protizápalový účinok
  • Zvyšuje hustotu kostí a syntézu kolagénu, tým aj pevnosť pokožky
  • Má priaznivý vplyv na srdcovo-cievny systém
  • Zmierňuje pocit únavy

Citrusové bioflavonoidy (hesperidín):

  • Zvyšuje vstrebávanie vitamínu C a predĺžuje jeho účinnosť
  • Zvyšuje cirkuláciu krvi a hladinu kysličníka dusičného, tým pádom má priaznivý vplyv na cievy
  • Spolu s diosmínom je úspešný v liečbe kŕčových žíl a hemoroidov

Výťažok z jadier a šupiny červeného hrozna:

  • Zvyšuje cirkuláciu krvi a hladinu kysličníka dusičného, čím priaznivo vplýva na cievy
  • Je úspešný v liečbe kŕčových žíl
  • Ak sa užíva pred jedlom, znižuje vstrebávanie škrobov, tým aj glykemický index jedla a vstrebávané množstvo uhľovodíkov a kalórií
  • Má silný všeobecný protizápalový účinok
  • Zvyšuje diverzitu črevnej flóry, tým zlepšuje črevnú flóru
  • Má silný antioxidačný účinok
  • Skrášľuje pokožku, zmierňuje výskyt vrások

BioPerine®:

  • Zvyšuje zúrodnenie mnohých účinných látok, mikro- a makroživín

Prečo je vhodné dopĺňať vitamín C?

Mnohí sú si vedomí významu vitamínu C (kyseliny askorbovej), ale je dôležité vedieť, že jeho vyššie uvedené priaznivé účinky sa uplatňujú iba v prípade, ak denná dávka presahuje 500 mg. Krytie tohto množstva je ťažké aj pri konzumovaní ovocia a zeleniny s vysokým obsahom vitamínu C, pretože obsah vitamínu C v potravinách za posledné desaťročia veľmi poklesol.

Ktoré sú nevýhody tradičných doplnkov vitamínu C?

Doplnky stravy s obsahom vitamínu C sa vstrebávajú rovnakým spôsobom, ako keby sme ho užívali prostredníctvom potravín, ale neobsahujú ďalšie užitočné látky, ktoré obsahuje zelenina a ovocie.

Tieto medzi inými pomáhajú predĺžit dobu vstrebávania vitamínu C a sú schopné regenerovať už opotrebovaný vitamín C, vďaka čomu ho môžeme zužitkovať znovu a znovu, ako keby sme si užili ďalšiu dávku kapsúl. Takéto zložky zosilňujúce účinok vitamínu C sú bioflavonoidy a antocianiny.

Prečo sme vytvorili výrobok GAL C-komplex?

Cieľom výrobku C-komplex bolo, aby sme vytvorili komplexný výrobok aj so zložkami nachádzajúcimi sa v prirodzených potravinách, totiž nie je náhoda, že vitamín C sa v prírode nachádza väčšinou spolu aj s týmito zlúčeninami.

Vo svojom výrobku sme kombinovali vitamín C s veľkým množstvom citrusových bioflavonoidov a s výťažkom z jadier a šupiny červeného hrozna. Citrusové bioflavonoidy aj antocianiny nachádzajúce sa vo výťažku z jadier a šupiny červeného hrozna majú synergický účinok s vitamínom C. Látky nachádzajúce sa v červenom hrozne sú nazvyš schopné zvyšovať hladinu vitamínu C v tkanivách aj bez užívania vitamínu C prostredníctvom ich regenerácie.

Popri tom všetkom C-komplex obsahuje aj patentovaný výťažok z čierneho korenia, BioPerine®, ktorý dokázane zvyšuje zužitkovanie vitamínu C ako aj ostatných účinných látok nachádzajúcich sa v našom výrobku. Toto je dôležité aj preto, lebo vstrebávanie väčšej dávky vitamínu C bez toho nie je adekvátne, iné výrobky zabezpečujúce predĺžené vstrebávanie obsahujú zase veľa umelých látok.

Zdroje:

  1. Hemilä H, Chalker E. Vitamin C for preventing and treating the common cold. Cochrane Database Syst Rev. 2013 Jan 31;2013(1):CD000980. doi: 10.1002/14651858.CD000980.pub4. PMID: 23440782; PMCID: PMC8078152.
  2. Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017;9(11):1211. Published 2017 Nov 3. doi:10.3390/nu9111211
  3. Chambial S, Dwivedi S, Shukla KK, John PJ, Sharma P. Vitamin C in disease prevention and cure: an overview. Indian J Clin Biochem. 2013;28(4):314-328. doi:10.1007/s12291-013-0375-3
  4. Heller R, Münscher-Paulig F, Gräbner R, Till U. L-Ascorbic acid potentiates nitric oxide synthesis in endothelial cells. J Biol Chem. 1999 Mar 19;274(12):8254-60. doi: 10.1074/jbc.274.12.8254. PMID: 10075731.
  5. De Marchi S, Prior M, Rigoni A, Zecchetto S, Rulfo F, Arosio E. Ascorbic acid prevents vascular dysfunction induced by oral glucose load in healthy subjects. Eur J Intern Med. 2012 Jan;23(1):54-7. doi: 10.1016/j.ejim.2011.07.019. Epub 2011 Aug 27. PMID: 22153532.
  6. DePhillipo NN, Aman ZS, Kennedy MI, Begley JP, Moatshe G, LaPrade RF. Efficacy of Vitamin C Supplementation on Collagen Synthesis and Oxidative Stress After Musculoskeletal Injuries: A Systematic Review. Orthop J Sports Med. 2018 Oct 25;6(10):2325967118804544. doi: 10.1177/2325967118804544. PMID: 30386805; PMCID: PMC6204628.
  7. Carr AC, Vissers MC. Synthetic or food-derived vitamin C--are they equally bioavailable?. Nutrients. 2013;5(11):4284-4304. Published 2013 Oct 28. doi:10.3390/nu5114284
  8. Mahmoud AM, Hernández Bautista RJ, Sandhu MA, Hussein OE. Beneficial Effects of Citrus Flavonoids on Cardiovascular and Metabolic Health. Oxid Med Cell Longev. 2019;2019:5484138. Published 2019 Mar 10. doi:10.1155/2019/5484138
  9. Osganian SK, Stampfer MJ, Rimm E, Spiegelman D, Hu FB, Manson JE, Willett WC. Vitamin C and risk of coronary heart disease in women. J Am Coll Cardiol. 2003 Jul 16;42(2):246-52. doi: 10.1016/s0735-1097(03)00575-8. PMID: 12875759.
  10. Teramoto K, Daimon M, Hasegawa R, Toyoda T, Sekine T, Kawata T, Yoshida K, Komuro I. Acute effect of oral vitamin C on coronary circulation in young healthy smokers. Am Heart J. 2004 Aug;148(2):300-5. doi: 10.1016/j.ahj.2004.03.006. PMID: 15309000.
  11. Juraschek SP, Guallar E, Appel LJ, Miller ER 3rd. Effects of vitamin C supplementation on blood pressure: a meta-analysis of randomized controlled trials. Am J Clin Nutr. 2012;95(5):1079-1088. doi:10.3945/ajcn.111.027995
  12. Moores J. Vitamin C: a wound healing perspective. Br J Community Nurs. 2013 Dec;Suppl:S6, S8-11. doi: 10.12968/bjcn.2013.18.sup12.s6. PMID: 24796079.
  13. Vollbracht C, Kraft K. Feasibility of Vitamin C in the Treatment of Post Viral Fatigue with Focus on Long COVID, Based on a Systematic Review of IV Vitamin C on Fatigue. Nutrients. 2021 Mar 31;13(4):1154. doi: 10.3390/nu13041154. PMID: 33807280; PMCID: PMC8066596.
  14. Corsale I, Carrieri P, Martellucci J, Piccolomini A, Verre L, Rigutini M, Panicucci S. Flavonoid mixture (diosmin, troxerutin, rutin, hesperidin, quercetin) in the treatment of I-III degree hemorroidal disease: a double-blind multicenter prospective comparative study. Int J Colorectal Dis. 2018 Nov;33(11):1595-1600. doi: 10.1007/s00384-018-3102-y. Epub 2018 Jun 22. PMID: 29934701.
  15. Odai T, Terauchi M, Kato K, Hirose A, Miyasaka N. Effects of Grape Seed Proanthocyanidin Extract on Vascular Endothelial Function in Participants with Prehypertension: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Study. Nutrients. 2019 Nov 20;11(12):2844. doi: 10.3390/nu11122844. PMID: 31757033; PMCID: PMC6950399.
  16. Zhang Z, Tian J, Fang H, Zhang H, Kong X, Wu D, Zheng J, Liu D, Ye X, Chen S. Physicochemical and Digestion Properties of Potato Starch Were Modified by Complexing with Grape Seed Proanthocyanidins. Molecules. 2020 Mar 3;25(5):1123. doi: 10.3390/molecules25051123. PMID: 32138212; PMCID: PMC7179102.
  17. Han M, Song P, Huang C, Rezaei A, Farrar S, Brown MA, Ma X. Dietary grape seed proanthocyanidins (GSPs) improve weaned intestinal microbiota and mucosal barrier using a piglet model. Oncotarget. 2016 Dec 6;7(49):80313-80326. doi: 10.18632/oncotarget.13450. PMID: 27880936; PMCID: PMC5348322.
  18. Rafique M, Hussain Shah SN, Hussain I, Javed I, Nisar N, Riaz R. Development of grape seed extract based formulations by using non-invasive biophysical technique and its impact on skin aging. Pak J Pharm Sci. 2021 Jul;34(4(Supplementary)):1621-1628. PMID: 34799340.

 

Zloženie
Zloženie: kyselina L-askorbová (vitamín C), komplex citrusových bioflavonoidov, extrakt z jadierok červeného hrozna, BioPerine® extrakt z čierneho korenia, kapsula (želatína).
WebShop System